2020 Corolla Hb Carplay

2020 Corolla Hb Flame-x Pack sahibiyim.
Bir süredir iPhone telefonun ekranını multimedia sistemine yansıtmanın yollarını arıyordum ve sonunda buldum.

Misafir tarafından tarihinde soruldu.
Bu işlemi yapabilmek için aracınızda Carplay özelliği olması gerekiyor.

Yapılan işlemi kısaca özetlemek gerekirse, bu işlemi telefonumu jailbreak (yani ios işletim sisteminin farklı özelliklerini kullanabileceğimiz bir hale getirmek bunun ile ilgili internette bilgiler mevcut) yaptım.

Daha sonra jailbreak işleminin ardından telefona Cydia diye bir uygulama yüklendi ve bu uygulama üzerinden Carbridge (Bu uygulamanın yaklaşık 5 dolar gibi bir maliyeti var) isimli uygulamayı indirip Usb ile Carplay’a bağlanıp carplay içerisindeki Portal isimli uygulamayı açarak telefon ekranını yansıttım ve ekran yansıtma işlemi araç hareket halinde ikende herhangi bir kesilme olmadan kullanılabiliyor.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Apple stordan mı indirdin ?
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Bu farklı bir işlem apple store'dan indirilmiyor bu program.Telefonu bilgisayara bağlayıp bir nevi yazılım atıyorsunuz.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Benim anlamadığım cihazda car play özelliği varsa neden bu kadar işlem yapmak gerekiyor.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Carplay’da sadece uygulamanın izin verdiği işlemleri yapabiliyorsunuz. Ama bu işlemleri yaptıktan sonra telefonunuzu aracın dokunmatik ekranından kullanarak internette gezinme, navigasyon ve Youtubeden video izleme gibi işlemler yapabiliyorsunuz
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Iphone telefon jailbreaklenince iphone olmaktan çıkıyor bir nevi androide dönüyor. Dolayısıyla iphone u iphone yapan belli başlı özellikleri(başta sistemine yapılan saldırılara karşı korunmasız olması ve güvenliğinin zayıflaması gibi) kayboluyor. Yani jailbreak yapmaktansa ekran yansıtma özelliği olan ucuz 2. El bir android tel. almak daha mantıklı. Ayrıca jailbreak yapma işlemi de bu işlerden anlamayanların yapamayacağı kadar zahmetli bir iş. Ben yine de paylaşımınız için teşekkür ederim.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Öncelikle jailbreak olayı hakkında söyledikleriniz doğru ben bu uygulamayı yaptım ve şuanda bu şekilde kullanıyorum herhangi bir eksi yönünü görmedim ama varsa da bilemem.
Ekran yansıtma için ekstra bir telefon alma işini bende düşündüm fakat bunun için ekstra bir ücret gerektiriyor maksat eldeki olan imkanları faydalı olarak kullanmak diye düşünüyorum.
Son olarak jailbreak olayını şahsen ben hiç bilmiyordum 2 gündür internetten okuduğum yazılarla bugün gerçekleştirdim azıcık bilgisayardan anlayan birinin bu işi yapabileceğine inanıyorum.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Toyota yeni modellerinde car play desteği sunmaya başladı.
Kendi sitesinden yaptığı bilgilendirme de eski modellerede güncelleme getirmek için çalışmalarının devam ettiğini belirtmiş.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Apple car play güncelleme ücreti belli oldu.
Servislerde 400₺+KDV gibi bir ücret olacak.
Güncelleme işlemi muhtemelen haftaya başlayacak.
Fiyat her ne kadar çok gibi görünse de bence diğer markalara bakarak en uygunu. Volkswagen grubunda bu rakamlar 1500₺ civarı.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
soru sor
Lütfen bekleyin sayfa yükleniyor ...