2020 Corolla rodajdan sonra tüketim düşer mi

2020 Corolla rodajdan sonra tüketim düşer mi

660 km deyim LPG de 55 kuruş yaktı rodajdan sonra tüketim düşer mi acaba

Misafir tarafından tarihinde soruldu.
Aracımı Eylül 15 de teslim aldim.
Benzinde kullanıyorum, şu an 1600 km.de ilk bakıma girene kadar 11-13 arasıydı, ancak depoyu fullediğimde menzil 610-630 km gösteriyor ve hemen hemen o menzillerde gidiyordu.
İlk kontrolden sonra menzil yine ayni fakat şehiriçi yakıt ortalaması şu an 6,9 , çok dert etmeyin düşecektir yakıt.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Tüketim değerleriniz sizin güzergahınıza, kullandığınız yollara göre, trafik durumuna değişkenlik gösterir.

Zamanla yakıt tüketiminizin düşmesi yukarıda da bahsettiğim gibi kullandığınız yol durumuna ve sizin zamanla araca alışmanız ve sürüşü dinamiklerinizi ona göre kullanmanızla değişkenlik gösterebilir.

Doğrudan rodajdan sonra otomatik olarak yakıt tüketimi düşer demek doğru değil.
Yakıt tüketiminin kullandıkça düşeceği bir şehir efsanesidir. Dinleyenlerin hoşuna giden güzel bir hikayedir. Atmosferik 1,6 motor bu civarlar yakar. Şehir dışı 2-3 lt eksiği değerleri görebilirsiniz. Takılmayın güzel aracınızın tadını çıkarın. Toyota kullandıkça anlayacaksınız : Güvenilir, sağlam, keyifli, kullanıcı dostu araçlar yapar
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
Aracı alalı 1 sene oldu şuan 15.000 KM de yakıt ortalamam şehir içi 9-10LT.
Siz hesaplayın düşüp düşmeyeceğini :)
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
araç benzin tüketimini etkileyen faktörler;
1. Bulunduğun il
2. Genelde gittiğin güzergâh
3. Güzergah üzerindeki trafik lambası sayısı, ve süresi
4.Trafik sıkışıklığı
5. Ortalama hızın
6. Yaz- Kış farkı
7. Lastik farkı
8. LPG ayar farkı
9. Gaz - Benzin fiyat farkı
10. Yetmez mi bu kadar kriter sizlere ?

Arkadaşlar, biriniz Ankara çevre yolu misali akan trafikte 60-70-80 ile giderseniz trafik ışığı hiç görmezsiniz haliyle.sehir içi 6-7-8 arasında yakarsınız benzin olarak.
Öte yandan diğeri, yukardaki saydıklarım dan küçük bir ilde , 6 km de 10 kere ışığa yakalanır, ya da şehir içine tam.girer 20 km hızla 3 km yolu 15 dk da alır misal. Eve vardığında 10-15 arası ortalama ile benzinli tüketim yapar.

Muhtemelen yukarda saydığım muhtemel sebepler yüzünden tüketimi yüksek olan birisine gidipte yine yukarda söylediğim Ankara trafiği misali 6-7 yakıyorum deyip insanları arabası bozuk misali düşündürtmeyin.

Herkesin güzergahı gittiği yolları vs vs değişiktir. Kendinizi kendinizin şartlarında olan insanlarla kıyaslamaya özen gösterin.

Son söz olarak LPG candır
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
2020 Toyota Corolla'nın yakıt tüketimi, rodaj sürecinin tamamlanmasından sonra düşebilir. Rodaj süreci, bir araçnın motorunun ve diğer sistemlerinin iç yüzeylerinin birbirine alışmasını ve düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu süreç boyunca, araç daha fazla yakıt tüketebilir.

Ancak, rodaj sürecinin tamamlanmasından sonra, araç daha verimli çalışır ve yakıt tüketimi düşer. Toyota Corolla'nın resmi yakıt tüketim verileri, birçok faktörün etkisi altındadır, ancak ortalama bir yakıt tüketimi yaklaşık 7-8 km/l arasında olabilir.

Ayrıca, sürüş tarzı, yol koşulları, araç yükü ve diğer faktörlere göre de yakıt tüketimi değişebilir. Bu nedenle, en doğru veriyi elde etmek için araçla kişisel olarak test sürüşü yapmanız önerilir.
Misafir tarafından tarihinde cevaplandı.
soru sor
Lütfen bekleyin sayfa yükleniyor ...